Așa după cum Știrile Transilvaniei anunța ieri, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind execuția a șase noduri rutiere pe autostrăzile Autostrăzile A1 și A3, în zona de Vest a României. Valoarea contractului depășește 2 milioane de lei, iar unul dintre ele va fi la la Sântuhalm, la joncţiunea DC129 cu A1.

Imediat după anunțul celor de la CNAIR, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că autostrăzile noastre au nevoie de cât mai multe descărcări, pentru a deservi unui număr cât mai mare de cetățeni.

”Sunt vești bune pentru județele Timiș, Hunedoara, Alba, Arad și Bihor. Autostrăzile noastre au nevoie de cât mai multe descărcări, pentru a deservi un număr cât mai mare de cetățeni. Creștem astfel accesibilitatea la rețeaua primară de transport rutier și sprijinim investițiile cu noi drumuri de conexiune la infrastructura modernă, aflată în permanentă extindere”, a declarat Cătălin Drulă.

Referindu-se la nodul rutier care va lega municiipiile Deva și Hunedoara de autostrada A1, Cătălin Drulă a spus că marele beneficiu este conectarea la rețeaua de transport TEN-T a unor zone spre care, momentan, accesul este dificil. Astfel sunt susținute economia și turismul local, pentru dezvoltarea durabilă a regiunii.

Cele șase noduri rutiere sunt:

1. Nod rutier la Cugir, la joncţiunea DJ704 cu A1, în Judeţul Alba. Va spori gradul de accesibilitate a zonei industriale Cugir către autostrada Sibiu-Orăștie.
2. Nod rutier la Sântuhalm, la joncţiunea DC129 cu A1, în Judeţul Hunedoara. Marele beneficiu este conectarea la rețeaua de transport TEN-T a unor zone spre care, momentan, accesul este dificil. Astfel sunt susținute economia și turismul local, pentru dezvoltarea durabilă a regiunii.
3. Nod rutier la Recaș, la joncţiunea drumului judeţean DJ609E cu A1, în Județul Timiș. Sunt facilitate atât legăturile cu stațiunea viticolă Recatim – Stanciova, cât și descărcarea fluxurilor de trafic de pe DN6.
4. Nod rutier la Bethausen, la joncţiunea DJ609 cu A1, în Judeţul Timiş. Va îmbunătăți accesul fluxurilor de trafic generate de localitățile Cliciova, Bethausen și Cladova.
5. Nod rutier la Cruceni, la joncţiunea DJ682G cu A1, la sud de municipiul Arad. Va facilita distribuția traficului generat de: DJ682G, DJ682A, DJ682, DJ682N.
6. Nod rutier la Spinuș, la joncţiunea DN1P cu A3, în Judeţul Bihor. Și aici, avantajul este fluidizarea traficului rutier.

”Anunț de pe acum că nu am uitat nici de restul rețelei de drumuri de mare viteză – săptămâna viitoare urmează semnarea contractului de proiectare pentru încă un pachet de trei noduri rutiere, pe autostrăzile care pleacă din București.”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania