fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘTimișoara și cele patru comune limitrofe ies din carantină

Timișoara și cele patru comune limitrofe ies din carantină

Publicat în

spot_img
spot_img

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a respins sâmbătă seara propunerea de prelungire a carantinei pentru municipiul Timișoara și comunele Dumbrăviţa şi Giroc.

Pentru comunele Moşniţa Nouă şi Ghiroda, analiza de risc întocmită de DSP Timiș a stabilit că nu este întrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale în aceste două localităţi, iar INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei pentru acestea.

Prezenta carantină expiră în noaptea de duminică spre luni.

„În urma analizelor de risc efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi a avizelor emise de Institutul Naţional de Sănătate Publică, astăzi (sâmbătă – n.r.), Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a analizat propunerile de prelungire a măsurilor de carantinare pentru localităţile Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc, pentru o perioadă de 7 zile. În urma votului exprimat, în cadrul CJSU Timiş s-a votat cu 20 de opţiuni pentru, 9 abţineri şi 9 voturi împotrivă, astfel că prelungirea măsurilor de carantinare pentru localităţile Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesară de 2/3 dintre membrii prezenţi pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare”, a anunţat Prefectura Timiş.

Sâmbătă după-amiaza, câteva sute de persoane, majoritatea fără mască, au protestat sâmbătă seara în Timişoara împotriva unei posibile măsuri de prelungire a carantinei zonale.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Șoareci morţi, praf, mucegai și gândaci de bucătărie, găsiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului în cantina unui colegiu din Timişoara

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Mai multe articole de același fel