Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bistriţa-Năsăud a decis intrarea municipiului Bistrița în scenariul roșu pentru 14 zile, începând de marți.

Rata de infectare cu COVID-19 în Bistrița, raportată luni, a fost de 3,63 la mia de locuitori. Municipiul a depăşit incidența de 3 la mia de locuitori încă de joia trecută, după două luni în care localitatea s-a aflat în scenariul galben.

Începând de marți, se interzice activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;

Este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Restricţiile se vor ridica prin hotărâre a CJSU în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile, comunicată de Direcţia de Sănătate Publică.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania