Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat marți că medicii de familie vor fi implicaţi în programul de vaccinare a populaţiei împotriva virusului COVID-19, într-un proiect-pilot care va începe în perioada următoare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Până în prezent, 50 de medici de familie s-au înscris în programul de imunizare a populației.

Primăria Timișoara va contribui financiar la plata medicilor care vor face vaccinări, cu sprijin de la sponsori.

Potrivit primarului, Guvernul va aloca fiecărui medic câte 30 de lei pentru fiecare pacient vaccinat, iar primăria, cu ajutorul unui sponsor, va completa suma cu încă 40 de lei pentru fiecare imunizare efectuată. Sponsorul local a donat deja 100.000 de lei în acest scop, dar trebuie găsită o soluţie sustenabilă de finanţare a medicilor de familie implicaţi în vaccinare.

“Este o premieră naţională şi reprezintă un alt element inclus în strategia locală de prevenire a pandemiei. Este un proiect pilot cu medicii de familie din Timişoara şi din judeţ. Ei nu fac parte din campania de vaccinare, decât prin informare, dar nu vaccinează. Noi am lucrat pentru un proiect pilot, cum să folosim medicii de familie în acest proces. Am lansat un apel către medicii de familie să se înscrie în acest proiect pilot şi vom trimite cererile la Bucureşti, să fie operate în platforma de vaccinare”, a declarat Dominic Fritz, într-o conferinţă de presă.

Fiecare medic înscris va primi 100 de doze de vaccin şi seringi, astfel că se va putea începe vaccinarea a încă 5.000 de persoane din Timişoara şi din zonă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania