Primul tramvai Imperio din cele zece prevăzute să sosească în acest an a ajuns marți la Oradea. Tramvaiul va fi supus unor probe de anduranță pe traseu, după care în cca o săptămână va deservi călătorii alături de celelalte  garnituri.

Acesta este al doilea lot de zece tramvaie Imperio cumpărat de municipalitate. Primăria Oradea a semnat contractul de furnizare a celor 20 de tramvaie în octombrie 2018, cu Astra Vagoane Călători, valoarea contractului fiind de peste 148 de milioane de lei fără TVA. Primele zece tramvaie au sosit anul trecut, următoarele zece fiind prevăzute pentru acest an. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, fondurile nerambursabile fiind de 98%.

Vineri va sosi de la Astra Vagoane Călători S.A și al doilea tramvai Imperio din lotul de zece programat pentru acest an. În următoarele patru luni vor sosi tot câte două tramvaie pe lună, astfel că până în luna iulie vor ajunge în Oradea toate cele zece tramvaie din lotul II.

Potrivit Primăriei Oradea, noile tramvaie au 210 locuri, din care 45 pe scaune. Ele sunt dotate cu aer condiționat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități. Tramvaiele sunt prevăzute cu podea coborâtă 100% şi cu instalaţii de validare/taxare compatibile cu sistemul de e-ticketing.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania