Comisarii Gărzii de Mediu Arad au aplicat o amendă de 100.000 de lei firmei în curtea căruia s-a produs un incendiu care a cuprins cantităţi mari de deşeuri reciclabile depozitate, degajările dense de fum provocând poluarea aerului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Garda de Mediu Arad a informat, marţi, că după anunţarea incendiului la 112, o echipă de comisari s-a deplasat la faţa locului “constatând existenţa unei poluări accidentale”.

“Din cauza poluării aerului, au fost înregistrate depăşiri la indicatorul PM 10 în Staţia de Monitorizare a Aerului AR -2. A fost aplicată sancţiunea prevăzută de prevederile legale, respectiv amendă de 100.000 lei”, arată Garda de Mediu.

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri după-amiază, la o firmă de reciclări materiale din municipiul Arad, unde au ars cantităţi mari de resturi din plastic, în special recuperate din dezmembrări auto.

Firma se ocupă se ocupă în special de dezmembrarea autoturismelor casate, iar în curte se aflau cantităţi mari de materiale recuperate de la acestea.

Mai multe echipaje de pompieri au intervenit pentru lichidarea incendiului, care la un moment dat avea focare pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi.

Nicio persoană nu a fost rănită, dar flăcările au provocat degajări mari de fum negru, vizibil din afara municipiului Arad, de la o distanţă de circa 20 de kilometri.

Pompierii au stabilit drept cauză probabilă pentru declanşarea incendiului folosirea unui aparat de tăiat, de tip polizor, care a generat scântei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania