Ion Bogdan Ștefănescu, prim-flautistul Filarmonicii ”George Enescu” din București, va concerta în această săptămână alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu și dirijorul Valentin Doni.

Evenimentul este programat joi, 25 martie, la ora 19.00, și va fi transmis online pe pagina de Facebook și canalul de Youtube al Filarmonicii Sibiu.

Ion Bogdan Ștefănescu este prof. univ. dr. la catedra de flaut a Universității Naționale de Muzică din București și Solist al Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara. A debutat ca solist cu orchestra în anul 1983 (la 14 ani), pe scena Ateneului Român, acompaniat de Orchestra Tineretului Bucureştean. Din 1983 până în prezent a susţinut numeroase recitaluri şi concerte, ca solist, pe toate meridianele lumii. Este protagonistul turneelor naționale ”Flautul de aur” și ”Flautul fermecat”, organizate de Radio România Cultural. Este membru al trioului Contraste, membru fondator al ansamblurilor Procontemporania şi Profil și membru al cvintetului George Enescu. Este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale.

La Sibiu, Ion Bogdan Ștefănescu  va interpreta ”Concertul pentru flaut și orchestră de coarde în Re major” de Niccolò Piccinni și ”Concertul pentru flaut și orchestră de coarde în mi minor” de Karl Ditters von Dittersdorf.

Programul serii va mai cuprinde  ”Suita franceză” de Francis Poulenc, ”Vals” de Valentin Doni și ”Suita pentru orchestră nr.4 – Mozartiana” de Piotr Ilici Ceaikovski.

Valentin Doni este un muzician multilateral, remarcându-se în calitate de dirijor, compozitor şi interpret. Între anii 1997-2004, Valentin Doni a fost Director artistic şi prim-dirijor al Orchestrei simfonice a Filarmonicii Naţionale din Republica Moldova. Actualmente este dirijor permanent al Filarmonicii ,,Mihail Jora” din Bacău.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania