Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a certificat o nouă rută cultural – turistică elaborată de Consiliul Județean (CJ) Maramureș.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Este vorba de ”Meșteri și Meșteșuguri”, rută dezvoltată pe plan regional, care își propune promovarea meșteșugurilor tradiționale și a meșterilor populari.

“Identitatea culturală și valorile tradiționale ale Maramureșului sunt promovate prin arta cu care meșterii populari păstrează vii meseriile tradiționale. Pentru că identitatea unui popor ca națiune are la bază istoria, cultura și tradițiile. Meșteșugurile tradiționale maramureșene reprezintă moștenirea dăruită nouă de străbuni. Într-o eră a consumerismului, migala lucrului manual trebuie promovată, iar meșterii populari trebuie susținuți în transmiterea tainelor meșteșugurilor deprinse din generație în generație”, a transmis CJ Maramureș.

Scopul rutele cultural – turistice este de promovare și dezvoltare a produselor turistice, având componente culturale și canale de comunicare, prin schimburile de bune practici.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania