Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, estimează că veniturile angajaţilor din sistemul bugetar vor fi tăiate cu 25% şi că o decizie în acest sens ar urma să fie luată în cadrul unei şedinţe de guvern programată a se desfăşura miercuri.

“Doamna Turcan (n.r.- ministrul Muncii, Raluca Turcan) a făcut aceste tăieri şi în 2010, când era la PDL. Nu era ministrul Muncii. Era parlamentar şi a votat tăierile de 25%. Vor veni de mâine calculele, în urma Memorandumului aprobat în Guvern, şi veţi vedea că tăierile se vor duce la 25%. Nu ştiu să facă altceva. Ei nu ştiu cum să echilibreze o economie, nu ştiu cum să creeze venituri, cum să creeze consum şi cum să facă investiţii”, a afirmat Ciolacu, marţi seară, într-o emisiune la postul public de televiziune TVR 1.

Liderul PSD a subliniat că, în actualul context economic, soluţia o reprezintă nu tăierea salariilor, ci creşterea veniturilor la bugetul de stat.

“Trebuie să îţi creezi venituri. Unde sunt cei 100 de miliarde împrumutate de Cîţu? L-am întrebat de 100 de ori. Nu răspunde niciodată. Dacă el nu îşi creează venituri, de unde să aibă bani? Dacă el a îngheţat totul, nu mai e nici consum, de unde să vină venituri? Dacă tu nu ai investiţii… Ai venit cu bugetul în Parlament cu o întârziere de două luni. Nu ai pornit nicio investiţie nouă”, a adăugat preşedintele social-democrat. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania