Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a decis miercuri prelungirea cu şapte zile a carantinei pentru municipiul Timişoara şi comunele Dumbrăviţa, Ghiroda, Giroc și Moşniţa Nouă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

CJSU a decis introducerea unor măsuri noi pe perioada carantinei: închiderea magazinelor la ora 21.00 (faţă de ora 20.00, în prezent), eliminarea restricţiilor orare pentru persoanele de peste 65 de ani.

Pe declarația pe proprie răspundere a fost introdusă la motive justificate “deplasarea în scopul administrării vaccinului împotriva SARS CoV 2, cu prezentarea dovezii privind programarea”.

“Se introduce în declaraţia pe proprie răspundere un paragraf privind deplasarea în scopul vaccinării împotriva SARS-CoV 2, cu prezentarea dovezii privind programarea. De asemenea, se prelungeşte cu o oră programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 21,00. Eliminarea restricţiilor orare pentru persoanele peste 65 de ani. După ora 22,00 nu se va mai putea ieşi din casă pentru activităţi fizice, ci doar pentru vaccinare, interes profesional, asistenţă medicală de urgenţă şi nevoile animalelor de companie”, a declarat prefectul județului Timiș, Nemeth Zoltan.

Găsiți AICI textul complet al Hotărârii CJSU Timiș privind prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru municipiul Timişoara şi comunele Dumbrăviţa, Ghiroda, Giroc și Moşniţa Nouă.

Găsiți AICI modelul declarației pe propria răspundere pentru deplasarea în perioada carantinării zonale.

(FOTO: Ministerul Afacerilor Interne)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania