Unul dintre proiectele medicale implementate cu succes la Timişoara, Pandemic Controller, este în evaluarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru a fi dat ca exemplu de bune practici în pandemie, a anunțat marți primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Proiectul, implementat în toamna anului trecut, facilitează schimbul de informaţii între medicii de familie şi specialiştii Spitalului “Victor Babeş” Timişoara, pentru a ajuta pacienţii infectaţi cu COVID-19, cu forme uşoare sau medii, să fie monitorizaţi şi trataţi la domiciliu.

“O inovație a Timișoarei, aplicația Pandemic Controller pe care am lansat-o în noiembrie și care conectează medici de familie din tot județul Timiș cu Spitalul Victor Babeș, este în evaluarea Organizației Mondiale a Sănătății ca exemplu de bune practici în controlul pandemiei. Aplicația a fost gândită și realizată de inițiativa City Doctors, condusă de Virgil Musta, pentru ca Spitalul Victor Babeș să poată comunica în timp real rezultatele analizelor și recomandări terapeutice către medicii de familie, pentru pacienți cu Covid 19 care au trecut prin evaluare și se tratează acasă. 300 de medici de familie din Timișoara și Timiș folosesc aplicația, iar 3764 de pacienți au primit îngrijire acasă cu ajutorul acestei aplicații”, a declarat Dominic Fritz.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania