Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a aprobat în ședința de miercuri Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru amenajarea parcului Observator, din cartierul Zorilor.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Licitația pentru realizarea parcului va fi demarată luni, 29 martie.

Primăria Cluj-Napoca vrea să amenajeze noi parcuri și să le extindă pe cele existente în fiecare cartier al orașului. Parcul Observator va avea o suprafață de peste 1,2 hectare pe care vor fi plantați 180 de arbori și 240 de arbuști, pe lângă cei existenți.

Proiectul parcului de cartier va include: amenajarea locurilor de joacă pentru copii; amenajarea zonelor pentru recreere, odihnă și sport în aer liber; realizarea sistemului de alei și platforme pentru circulația pietonală și velo; construirea spațiilor pentru activități culturale și alimentație publică; amplasarea mobilierului urban, instalarea infrastructurii tehnico-edilitare. Sistemul de iluminat cu LED va dispune de sistem de telegestiune.

Pentru a proteja mediul înconjurător și a încuraja colectarea selectivă, deșeurile vor fi colectate separat în pubele și containere, instalate în locuri special amenajate.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania