Apres-ski-urile şi celelalte unităţi de alimentaţie publică din Poiana Braşov vor putea vinde, în weekend, numai produse ambalate şi în sistem take-away, a decis, joi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Totodată, CLSU Braşov a hotărât, la propunerea primarului Allen Coliban, reamenajarea culoarelor de acces spre instalaţiile de transport pe cablu, pentru a facilita şi mai mult distanţarea fizică.

“Nu ne dorim măsuri restrictive, dar situaţia o impune. Avem o creştere a numărului de cazuri şi un trend ascendent. Prin urmare, într-o analiză pe care am făcut-o atât cu cei din Poiana Braşov, cât şi cu instituţiile abilitate să ia decizii, concluzia a fost că trebuie să limităm aglomeraţia – iar pentru asta avem o strategie nouă cu privire la sistematizarea cozilor la instalaţiile de transport pe cablu – şi am dat o dispoziţie de comitet local pentru situaţii de urgenţă pentru restricţionarea accesului la apres-ski-uri, acele spaţii unde se comercializează produse alimentare şi băuturi, în preajma pârtiilor de schi. Sperăm în felul acesta să avem un final de sezon de schi în siguranţă şi care să dea posibilitatea turiştilor şi braşovenilor să practice ultimele zile de schi pe pârtiile din Braşov”, a declarat primarul Allen Coliban, potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Braşov.

Conform Hotărârii CLSU nr. 1/2021, începând cu acest weekend, 26-28 martie, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică unităţile de alimentaţie publică aflate la o distanţă mai mică de 100 de metri de marginea pârtiei vor vinde doar produse alimentare ambalate şi băuturi non-alcoolice îmbuteliate, în regim take-away. Excepţie fac turiştii cazaţi în cabanele/hotelurile în care funcţionează acele unităţi de alimentaţie publică, ce vor putea fi serviţi în regim normal.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania