Târgul de Paşti al saşilor bistriţeni – Ostermarkt, tradiţie veche de peste 900 de ani, a fost reluat, vineri, în format restrâns, după ce anul trecut acesta nu a putut fi organizat din cauza restricţiilor impuse în context pandemic, informează AGERPRES.

Târgul este organizat de Asociaţia “Produs în Bistriţa-Năsăud”, în parteneriat cu Forumul Democrat German din Bistriţa, în perioada 26-28 martie, dar din program vor lipsi parada şi dansurile ansamblurilor săseşti, care marcau în alţi ani debutul sărbătorii.

În schimb, la căsuţele de lemn amplasate pe pietonalul din centrul istoric al municipiului Bistriţa, meşteşugarii şi artizanii au adus ouă încondeiate, unele cu motive specifice Bucovinei, aranjamente cu flori şi iepuraşi pentru masa de Paşti, dar şi accesorii şi bijuterii cu tematică de primăvară, care pot fi oferite în dar celor dragi cu ocazia sărbătorilor pascale.

Sâmbătă, producătorii locali vor veni şi cu bucate preparate după reţete săseşti sau ungureşti, care le vor aduce aminte degustătorilor de mesele de sărbătoare din casa bunicilor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania