Consiliul Județean (CJ) Maramureș a aprobat în ședința de vineri parteneriatul dintre administrația județeană și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru realizarea variantelor ocolitoare ale municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației, primele drumuri noi construite după anul 1989 în județul Maramureș.

Potrivit președintelui CJ Maramureș, Ionel Bogdan, săptămâna viitoare vor fi lansate licitațiile pentru studiile de fezabilitate. Lucrările vor fi finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Ionel Bogdan a mai anunțat și un proiect privind patrimoniului cultural al Maramureșului, Castelul Geza Teleki din Pribilești, Satulung, pentru care se vrea reabilitarea și punerea în valoare a monumentului istoric.

“Preocuparea noastră pentru dezvoltarea patrimoniului cultural al județului Maramureș rămâne la capitolul priorități și, în acest sens, am adoptat astăzi hotărârea privind exercitarea dreptului de preempțiune asupra imobilului monument istoric – Castelul Geza Teleki din Pribilești, Satulung. În baza parteneriatului pe care îl avem cu Institutul Național al Patrimoniului, vom reabilita cât mai curând acest obiectiv cultural pentru a-l introduce în circuitul turistic și în circuitul muzeelor”, a declarat președintele CJ Maramureș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania