fbpx
5.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTERedacția în limba maghiară | Virágvasárnap kihívása

Redacția în limba maghiară | Virágvasárnap kihívása

Publicat în

spot_img
spot_img

Ha nem vigyázunk, könnyen félreértelmezhetjük Virágvasárnapot és üzenetét. Sikerorientált világunk jó leckét kap ettôl az ünneptôl. Jézus Krisztus ugyanis Virágvasárnap kapcsán tanít meg bennünket arra, hogyan kell igazán sikeresnek lenni. Az Úr elfogadja az ünneplést. Ez neki jár is. Azonban nem fényes, harci paripán ülve vonul be, hanem alázatosan, szamár háton. Nem csörtet fegyvert, mégsem fegyvertelen, mert ha most még nem is látható, de “kétélû éles kard jön ki a szájából” (Jelenések 1,16), amely maga a teremtô és életadó Ige. Ereje nem abból áll, hogy féktelenül elnyom és leigáz mindenkit, aki útjába kerül, hanem élete odaadásában és feltámadásában rejlik.

Az elsô Virágvasárnap még nehéz volt ezt felismerni. Ahogy ma is, akkor is a Szentlélek megvilágosító erejére volt szükség. Nagyon sokan világ szerinti hódítást vártak Jézus Krisztustól. Legfôképpen azt, hogy üzze el a megszálló rómaiakat. Ma más hamis váradalommal jönnek hozzá: Tegyen gazdaggá! Adjon sikereket! Védjen meg minden bajtól és veszedelemtôl! Pedig Virágvasárnaptól Húsvétig Nagypénteken át vezet az út. Elôttünk járt a Szabadítónk. Ha nekünk is meg kell járnunk a magunk keresztútját, tudnunk kell, hogy nem vagyunk egyedül! Isten fogja a kezünket. Benne bízhatunk és nem kell semmitôl félnünk. Ne higgyünk azoknak, akik a hamis siker illúzióját akarják nekünk beadni! Igazán sikeresek akkor leszünk, ha egész életünket rábízzuk Istenre. Az a legjobb számunkra, amit Ô határozott el felôlünk. Virágvasárnap ennek a valódi sikernek az ünnepe.

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Árpád Drótos

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel

ELEDELÜNK

A samáriai asszonyról szóló történetben azt olvassuk, hogy miután ez a rossz nô újjászületett és megtért a Jézus Krisztussal való találkozás hatására, visszatért a városába és hírül adta mindenkinek, hogy mi ment végbe vele.