Studenții europeni, tinerii în general, sunt greu loviți de pandemia de coronavirus, ei fiind afectați atât de transferarea cursurilor în mediul online, dar și de rezilierea contractelor de muncă cu timp redus, pericolul major fiind că aceștia, pe zi ce trece, își pierd încrederea în viitor și în educație, a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR, Grupul PPE).

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”Grupul PPE din Parlamentul European solicită atât statelor membre, cât și Comisiei Europene ajutor imediat și direct pentru tineri. Credem că statele membre trebuie să acționeze urgent și să găsească soluțiile prin care studenții și tinerii să-și păstreze locurile de muncă, iar Comisia ar trebui rapid să mobilizeze toate fondurile de care dispune, cum sunt cele din Garanția pentru Tineret și Erasmus+, concentrându-se direct asupra tinerilor pentru a veni în sprijinul lor”, a afirmat deputatul european.

Studiile de până acum au arătat că tinerii sunt printre cele mai vulnerabile și expuse categorii la anxietate și depresie din cauza pandemiei de Covid-19. ”Știrile pe care le primim din partea specialiștilor nu sunt deloc încurajatoare. Tinerii se află printre cele mai afectate categorii de măsurile anti-Covid, aceștia prezentând, în procente însemnate, manifestări de anxietate și chiar depresie. Conform Organizației Internaționale a Muncii, de la debutul crizei provocate de coronavirus peste 20% din tinerii din întreaga lume s-au luptat cu plata locuinței, iar veniturile a aproape jumătate din studenți au scăzut. Noi credem că tinerii europeni trebuie să beneficieze, pe scară largă, de servicii personalizate și de asistența psihosocială. Doar așa vom putea evita un impact pe termen lung asupra sănătății psihologice a tinerei noastre generații. Finanțarea publică pentru a sprijini aceste servicii este esențială și, prin urmare, cerem statelor membre să dedice surse financiare speciale, inclusiv cele pe care le vor primi în cadrul finanțării UE, pentru a îmbunătăți sănătatea mintală a tinerilor noștri”, a mai spus Winkler.

*Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cu 175 de deputați din toate statele membre ale UE.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania