120 de elemente de muniție rămasă neexplodată din cel de-al Doilea Război Mondial au fost găsite într-o gospodărie din localitatea Beregsău Mare.

Potrivit ISU Timiș, luni, în jurul prânzului, proprietarul locului a descoperit, în timp ce săpa în grădină, o mină antitanc și a sunat la 112 pentru a solicita ajutor. Un echipaj pirotehnic al ISU Timiș și un echipaj de poliție s-au deplasat de urgență la fața locului.

“În timp ce săpau pentru a extrage mina antitanc, pirotehniștii și-au dat seama că în apropiere se află mai multe elemente de muniție și au balizat toată zona. La lăsarea serii, după vreo patru ore și jumătate de lucru, pompierii și-au adunat echipamentele și elementele extrase și au plecat spre unitate, lăsând locul intervenției în paza poliției. Astăzi, la ora 06:30, echipajul pirotehnic s-a întors la locul intervenției și au continuat activitatea pentru asanarea muniției”, a transmis marți ISU Timiș.

După mai multe ore de lucru, pompierii au extras 120 de elemente de muniție rămasă neexplodată, printre care bombe aruncator, mine anti-tanc și focoase, un proiectil și zeci de focoase.

Toate elementele de muniție au fost transportate și depozitate în siguranță și urmează să fie distruse.

(FOTO: ISU Timiș)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania