Societatea de Ştiinţe Matematice din România a prezentat marți lista finală a distincţiilor pe care le-a oferit participanţilor la etapa a II-a a Olimpiadei Naţionale Gazeta Matematică.

Dintre cele 34 premii şi menţiuni acordate elevilor din judeţul Hunedoara, elevii Colegiului Național „Decebal” din Deva au obţinut un premiu I, două premii III şi 5 menţiuni, a anunțat Mihai Monea, profesor de matematică la colegiul devean.

La nivel judeţean, “decebaliştii” au obţinut cel mai mare punctaj la clasele a V-a, a VI-a şi a X-a, al doilea punctaj la clasele a V-a, a VI-a, a XII-a şi al treilea punctaj la clasele a VII-a şi a IX-a.

Dintre cei opt reprezentanţi ai judeţului Hunedoara calificaţi la faza naţională, doi sunt elevi ai CN “Decebal” – Dragoș Monea (clasa a X-a) şi Darius Jurjiu-Ţandrău (clasa a XII-a).  Cei doi sunt sigurii elevi din Deva calificaţi la etapa următoare, iar CN “Decebal” este singurul din judeţ cu mai mult de un reprezentant în lotul judeţean.

“Aceste rezultate trebuie să îi stimuleze şi pe ceilalţi şi la ediţia de anul viitor să sperăm că lista distincţiilor va fi şi mai numeroasă. Felicitări tuturor!”, a spus profesorul Mihai Monea.

Elevii de la CN Decebal”, laureaţi ai competiției

Anamaria Tanu, Vlad Mihăescu-Duţă, Bogdan Miheţ şi Ștefana Rusan – clasa a VI-a

Rareș Petruţesc-Boaru – clasa a VII-a

Maria Petric – clasa a IX-a

Dragoș Monea – clasa a X-a

Dragoș Jurjiu-Ţandrău – clasa a XII-a

Filip Răcăşan – clasa a V-a – cel mai mare punctaj la nivel judeţean.

Găsiți AICI rezultatele complete la etapa a II-a a Olimpiadei Naţionale Gazeta Matematică.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.