Primăria Hunedoara a iniţiat în instanţă acţiuni împotriva proprietarilor fostului cinematograf „Modern” şi ai celor două blocuri de locuinţe „I” de pe strada Alexandru Vlahuţă (foste „cămine de nefamilişti”). Primăria solicită demolarea clădirilor pe cheltuiala proprietarilor.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În privința fostului cinematograf  „Modern”, pentru starea deplorabilă în care a ajuns, clădirea fiind degradată şi plină de gunoaie, Poliţia Locală a aplicat proprietarului în 2018 o amendă de 30.000 de lei. Proprietarul a contestat în instanţă sancţiunea, dar nu a avut câştig de cauză. Blocurile „I” de pe strada Alexandru Vlahuţă se află, de asemenea, într-o stare deplorabilă de mai mulţi ani, proprietarul nereuşind să se achite de obligaţiile sale legale.

„După ce am constatat că nici avertismentele, nici sancţiunile nu au efect, am decis să începem o acţiune în instanţă prin care solicităm demolarea fostului cinematograf  Modern. Blocurile „I” de pe strada Alexandru Vlahuţă sunt, de asemenea, într-o stare deplorabilă de mai bine de 20 de ani. Este vorba despre imobile care sunt lăsate de izbelişte de decenii întregi, iar noi nu mai putem tolera această situaţie, pentru că ele reprezintă un pericol pentru sănătatea hunedorenilor, mai ales a celor care locuiesc în apropierea acestor clădiri. Avem în derulare un demers mai amplu menit să rezolve problema clădirilor şi spaţiilor abandonate din întregul municipiu. În cazul în care notificările, amenzile şi majorarea impozitelor cu 500 la sută nu vor avea efectul dorit, şi pentru clădirile respective vom proceda la fel: vom solicita în instanţă demolarea lor, pe cheltuiala proprietarului. Sunt demersuri care durează, dar este singura cale legală prin care Primăria poate acţiona pentru rezolvarea problemelor de acest fel”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

Primăria Hunedoara nu este la primul demers de acest fel. În 2017 a obţinut şi pus în executare o sentinţă definitivă prin care clădirea construită nelegal în Parcul Corvin a fost demolată, iar la începutul acestui an a obţinut obligarea proprietarilor blocurilor neterminate de pe strada 1 Decembrie 1918 la împrejmuirea şi asigurarea pazei acestora.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania