Un accident rutier grav a avut loc miercuri seara pe drumul județean Deva – Hunedoara, în apropierea localității Peștișu Mare.

Potrivit primelor informații furnizate de IPJ Hunedoara, șoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat cu mașina în afara părții carosabile, după ce a lovit un copac. Pasagerul din dreapta-față a fost scos din mașină decedat, în timp ce șoferul, un tânăr de 29 de ani, din Deva, a fost descarcerat conștient.

“Conducătorul auto a negat ca ar fi condus autoturismul, afirmând că cel decedat ar fi fost la volan. Șoferul a prezentat o concentrație de 0,51 mg/l în aerul expirat.  În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului”, a transmis IPJ Hunedoara.

“Pompierii Detaşamentului Hunedoara şi Deva au intervenit pe DJ 687, la ieşirea din municipiu, la un accident în care a fost implicat un autoturism în care se aflau doi tineri. Echipajele de prim ajutor şi descarcerare şi echipa SAJ au găsit în autoturismul ieşit de pe partea carosabilă un tânăr de 29 de ani, grav rănit, şi un pasager aflat în stop cardio-respirator, ambii încarceraţi. Concomitent cu operaţiunile de descarcerare s-au defăşurat manevrele de stabilizare a victimelor. Din păcate, unul dintre bărbaţi nu a răspuns la masajul cardiac aplicat aproximativ 45 de minute, fiind declarat decedat de medicul SAJ. Conducătorul autoturismului a fost stabilizat de echipele medicale şi transportat cu ambulanţa la UPU Deva. Forţele implicate au numărat 11 pompieri şi trei angajaţi ai SAJ care au acţionat cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială mixtă şi două ambulanţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

(FOTO: ISU Hunedoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania