Muzeul Civilizației Dacice și Romane (MCDR) din Deva a pregătit o nouă expoziție pentru vizitatorii săi, „Producția ceramică în Munții Orăștiei”, expoziție care poate fi văzută începând de joi, 1 aprilie.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Expoziția poate fi vizitată pe parcursul acestui an, de marți până duminică, conform programului de vizitare a muzeului devean.

“Expoziția „Producția ceramică în Munții Orăștiei” propune publicului o succintă incursiune în producția de obiecte și materiale de construcții din lut în arealul Sarmizegetusei Regia, capitala Regatului Dac. Artefactele ceramice expuse în vitrine, informațiile și ilustrațiile oferite iubitorilor de istorie în format digital sunt menite să creioneze o perspectivă generală asupra aspectelor referitoare la producția și utilizarea pieselor din lut ars în zona Munților Orăștiei. Evenimentul este organizat de Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Cluj-Napoca, în cadrul perioadei de sustenabilitate a proiectului Când viața cotidiană antică devine patrimoniu UNESCO. Scanarea, restaurarea digitală și contextualizarea artefactelor dacice din Munții Orăștiei, contract PA16/RO12-LP10/18.02.2015, finanțat prin Mecanismul financiar SEE 2009-2014″, a declarat dr. Cătălin Cristescu, cercetător științific, Secția de Arheologie a MCDR.

(FOTO: Muzeul Civilizației Dacice și Romane)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania