Casa Muzeu “Dr. Ioan Mihalyi de Apşa” din Sighetu Marmației

Opt case memoriale din Maramureș au fost incluse în Ruta Caselor Memoriale din România, printr-o inițiativă de promovare a valorilor inestimabile ale culturii românești și universale.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Din noua rută cultural turistică dezvoltată pe plan național fac parte următoarele: Casa Memorială “Ion Șugariu” din Tăuții-Măgherăuș, Casa Memorială „George Pop de Băsești”, Castelul Teleki – Muzeul “Petőfi Sándor” din Coltău, Casa Memorială “Dr. Ilie Lazăr” din Giulești, Complexul Muzeal și Monumental “Dr. Vasile Lucaciu” din Șișești, Casa Memorială “Elie Wiesel” din Sighetu Marmației, Casa Muzeu “Dr. Ioan Mihalyi de Apşa” din Sighetu Marmației și Casa Memorială „Stan Ioan Pătraș” din Săpânța. Cele opt obiective se regăsesc și în alte două rute recunoscute de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – Ruta „Drumul patrimoniului muzeal maramureșean” și din Ruta patrimoniului muzeal din România.

„Este o mândrie să vedem că patrimoniul turistic al județului se bucură de importanța cuvenită, casele memoriale din Maramureș regăsindu-se printre cele mai valoroase repere culturale la nivel național. Onorarea memoriei marilor personalități este o dovadă a respectului față de trecut, dar și o datorie pe care o avem față de cei care au contribuit la renumele acestor locuri”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Castelul Teleki – Muzeul “Petőfi Sándor” din Coltău

Casa Memorială “Elie Wiesel” din Sighetu Marmației

Casa Memorială „George Pop de Băsești”

Casa Memorială “Dr. Ilie Lazăr” din Giulești

Casa Muzeu “Dr. Ioan Mihalyi de Apşa” din Sighetu Marmației

Casa Memorială “Ion Șugariu” din Tăuții-Măgherăuș

Casa Memorială „Stan Ioan Pătraș” din Săpânța

Complexul Muzeal “Dr. Vasile Lucaciu” din Șișești

(FOTO: Consiliul Județean Maramureș)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania