Primarul Orăștiei, Ovidiu Bălan, care a contestat de la bun început decizia autorităților județene și centrale de instituire a carantinei zonală pentru municipiu, a anunțat joi că a cerut în instanță anularea actelor emise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara și de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, prin care s-a dispus această măsură.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Astăzi rata incidenței cazurilor de COVID-19 la nivelul municipiului Orăștie este de 5,85, fapt care dovedește că aceasta este în scădere, cum spuneam zilele trecute. Totodată, menționez că am formulat și depus acțiune în contencios-administrativ împotriva atât a Hotărârii nr.50 din 28.03.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență privind instituirea carantinei zonale în municipiul Orăștie, județul Hunedoara, cât și împotriva Ordinului nr. 6776 din 27.03.2021 a Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru municipiul Orăștie,județul Hunedoara prin care am solicitat anularea acestor acte, urmând ca în cauză să se fixeze termen de judecată de către instanță”, a transmis joi Ovidiu Bălan.

Primarul Orăștiei a declarat luni, la o zi după intrarea în carantină a municipiului, că instituirea acestei măsuri s-a făcut subiectiv și netransparent, iar ordinul de carantinare nu a fost publicat în Monitorul Oficial. Primarul a solicitat autorităților o reevaluare a factorilor de risc, a incidenței cazurilor de COVID-19 și anularea ordinului de carantinare zonală pentru municipiul Orăștie.

Ovidiu Bălan a transmis luni și marți, pe pagina oficială de Facebook, mai multe motive pentru care consideră că măsura carantinei a fost impusă în mod nejustificat de autoritățile județene și centrale.

(FOTO: Facebook / Ovidiu Bălan)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania