Autorităţile de frontieră din Ungaria au anunțat că, începând de joi, 1 aprilie, ora 23.00 (ora României), până vineri, 2 aprilie,ora 23.00 (ora României) și sâmbătă, 3 aprilie, ora 23.00 (ora României) până luni, 5 aprilie, ora 23.00 (ora României), circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe teritoriul Ungariei. Restricţiile intră în vigoare ca urmare a Paștelui catolic.

Potrivit Poliției de Frontieră, în perioadele menţionate şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

Ăn intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea va ţine legătura permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria, în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului la ridicarea restricţiilor.

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare și participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Autoritățile recomandă și consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată şi pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă AICI. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. 

Punctele de frontieră existente la graniţa cu Ungaria pe unde pot tranzita automarfarele

pe raza jud. Arad:

P.T.F. Nădlac – Nagylak;

P.T.F. Nadlac II – Csanádpalota;

P.T.F. Turnu – Batonnya;

P.T.F. Vărşand – Gyula.

pe raza jud. Bihor:

P.T.F. Borş – Artand;

P.T.F. Borş II- Nagykereki

P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany.

pe raza jud. Satu Mare:

P.T.F. Petea – Csengersima.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

(FOTO: Poliția de Frontieră)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania