2.100 de femei din Regiunea Centru vor beneficia de servicii de screening prenatal gratuite, oferite în cadrul unui proiectul co-finanţat prin Fondul Social European.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Proiectul este pus în practică de Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Dr. I.A. Sbarcea” Brașov, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

“Programul este gândit să asigure accesul facil si gratuit la pachetele de asistență ale Casei Naționale Asigurări de Sănătate pentru gravide, pentru persoanele defavorizate, neasigurate, atât din mediul rural cat si din cel urban, pentru Județul Sibiu. Sunt prevăzute in finanțare activități de permanență în centru, activități de educare și promovare pe teren, activități de mediatizare, etc.. Prin program si finanțarea acestuia se asigură accesul la consultații de specialitate obstetrică-ginecologie, analize de laborator inclusiv investigații genetice atunci când acestea sunt indicate (puncții de vilozitati coriale si amniocenteza). Programul permite dispensarizarea a peste 2000 de gravide pe o perioada de 2 ani, cu 1-3 vizite in cabinet, după caz, cu finanțarea personalului aferent activităților medicale si de recrutare a gravidelor, permanență și dotarea materială a unui cabinet de obstetrică cu ecograf de înaltă performanță, de ultima generație, cardiotocografe si posibilitatea de asistență și monitorizarea gravidelor din mediile defavorizate”, a declarat conf. dr. Radu Chicea, medic șef al Secției Clinice Obstetrică-Ginecologie I a SCJU Sibiu și coordonatorul programului la Sibiu.

Valoarea totală a proiectului este de peste 12 milioane de lei, iar durata de implementare este de 27 de luni.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania