Duminică, la solemnitatea Învierii Domnului după calendarul roman sau latin, papa Francisc a celebrat Sfânta Liturghie a Paștelui în bazilica Sfântul Petru, iar la finalul celebrării a transmis tradiționalul mesaj pascal ”Urbi et Orbi”, însoțit de binecuvântarea apostolică și de darul indulgenței plenare. Rănile pe care Isus cel înviat le poartă pentru totdeauna cu sine, a remarcat papa în mesajul său, ”sunt sigiliul peren al iubirii sale pentru noi”, informează Vatican News.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Vestea Paștelui nu arată un miraj, nu revelează o formulă magică, nu indică o cale de fugă din fața situației dificile prin care trecem. Pandemia este încă în plină desfășurare; criza socială și economică este foarte apăsătoare, mai ales pentru cei mai săraci; în ciuda acestor realități, și este scandalos, nu încetează conflictele armate și se întăresc arsenalele militare. Acesta este scandalul de azi.

În fața, sau mai bine zis, în mijlocul acestei realități complexe, vestea de Paști cuprinde în câteva cuvinte un eveniment care dă speranța ce nu dezamăgește: ”Isus, cel răstignit, a înviat”. Nu ne vorbește de îngeri și închipuiri, ci de un om, un om în carne și oase, cu un chip și un nume: Isus. Evanghelia atestă că acest Isus, răstignit sub Ponțiu Pilat pentru că a spus că este Cristos, Fiul lui Dumnezeu, a treia zi a înviat, după Scripturi și după cum El însuși a prezis apostolilor săi.

Cel răstignit, nu altul, a înviat. Dumnezeu Tatăl l-a înviat pe Fiul său Isus pentru că a împlinit până la capăt voința sa de mântuire: a luat asupra sa slăbiciunea noastră, neputințele noastre, însăși moartea noastră; a pătimit durerile noastre, a dus povara fărădelegilor noastre. De aceea, Dumnezeu Tatăl l-a înălțat și acum Isus Cristos trăiește pentru totdeauna, este Domnul.

Iar martorii relatează un detaliu important: Isus înviat poartă întipărite rănile mâinilor, picioarelor și coastei. Aceste răni sunt sigiliul peren al iubirii sale pentru noi. Oricine suferă o grea încercare, în trup și în spirit, poate găsi refugiu în aceste răni, poate primi prin intermediul lor harul speranței care nu dezamăgește.

Cristos înviat este speranță pentru cei care suferă încă din cauza pandemiei, pentru cei bolnavi și pentru cei care au pierdut o persoană dragă. Domnul să le dea întărire și să susțină eforturile medicilor și asistenților medicali. Toți, mai ales persoanele mai fragile, au nevoie de asistență și au dreptul să aibă acces la curele necesare. Acest lucru este mai evident în acest timp în care suntem chemați cu toții să combatem pandemia și vaccinurile constituie un instrument esențial pentru această luptă. În spiritul unui ”internaționalism al vaccinurilor”, îndemn, de aceea, întreaga Comunitate internațională la un angajament concertat pentru a depăși întârzierile în privința distribuirii acestora și a favoriza împărțirea lor, mai ales cu țările mai sărace”, a spus Papa Francisc în mesajul de Paști.

Puteți citi integral mesajul pascal al Sfântului Părinte pe Vatican News.

(FOTO: Captură video)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania