fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPrimarul Devei susține că șansele de repornire a Termocentralei Mintia sunt nule....

Primarul Devei susține că șansele de repornire a Termocentralei Mintia sunt nule. Bani de la buget pentru centrale pe gaz pentru școli și parte din populație

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul Devei, Florin Oancea, a declarat luni că șansele de repornire a Termocentralei Mintia şi de reluare a furnizării căldurii şi apei calde în municipiu sunt aproape nule, din cauza lipsei de cărbune și a avizelor necesare de mediu cu care se confruntă producătorul de energie.

Termocentrala Mintia a fost oprită în 4 martie, pentru a patra oară în ultimele şase luni, după ce stocul de cărbune din depozit s-a epuizat. 22.000 de locuitori ai Devei au rămas fără căldură și apă caldă în urma opririi termocentralei, iar majoritatea școlilor din municipiu au trecut în online pentru a nu ține elevii în frig.

„Am făcut tot ceea ce a fost posibil şi legal. Nu avem niciun leu restanţă faţă de Termocentrala Mintia. Problema este că Termocentrala Mintia nu mai poate funcţiona din lipsă de cărbune. Nu este în subordinea primarului Termocentrala Mintia. Problemele la Complexul Energetic Hunedoara şi la Termocentrala Mintia nu sunt de o lună, ci de ani”, a declarat Florin Oancea.

Primarul a recomandat locuitorilor Devei racordați la sistemul centralizat să-şi monteze centrale termice de apartament, pe gaz metan. În cazul familiilor cu venituri mici se vor prevedea în buget bani pentru sprijinirea acestora în achiziţia centralelor termice individuale, pe baza unor criterii ce vor fi stabilite de Consiliul Local.

În bugetul pe acest an au fost cuprinse șase milioane de euro, ce vor fi folosite pentru instalarea de centrale termice în unităţile de învăţământ din Deva. Se estimează școlile vor fi dotate cu centrale termice până în luna octombrie.

Florin Oancea a mai declarat că municipalitatea nu mai are intenţia de a prelua Termocentrala Mintia, menţionând că, în opinia sa, unitatea de producţie nu va mai reporni.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel