Prefectura Hunedoara a anunțat luni că Spitalul Județean de Urgență din Deva se află într-o situație critică, în ultimele 14 zile înregistrându-se un număr foarte mare de persoane internate la ATI – COVID și în secțiile medicale COVID, iar cadrele medicale fac eforturi supraomenești pentru salvarea fiecărui pacient.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

La spitalul din Deva sunt ocupate toate locurile de la ATI și din secțiile care tratează pacienți pozitivi, cu simptome medii și grave, ambulanțele sunt nevoite să aștepte zeci de minute până la eliberarea paturilor pentru pacienții pe care îi transportă, iar la serviciul de urgență și la radiologie sunt examinați zilnic peste 100 pacienți. O mare parte a pacienților care prezintă forme grave sunt persoane care au avut simptome de COVID-19, dar au apelat târziu la ajutorul medicilor, printre aceștia aflându-se și tineri, într-o mai mare măsură decât în urmă cu două săptămâni.

“Medicii deveni spun că situația este critică, fiind aproape imposibil să transfere pacienți la alte spitale din județ din cauza numărului mare de bolnavi COVID care sunt internați la unitățile medicale hunedorene. Totodată, la SJU sunt internați și pacienți neinfectați cu Sars-Cov-2, dar cu alte patologii, cărora li se acordă asistență medicală de specialitate. În județul Hunedoara, în ultimele 14 zile, au decedat 69 persoane, media perioadei fiind de cinci decese pe zi. De asemenea, conform informațiilor primite de la DSP Hunedoara, în ultimele 14 zile, în medie sunt depistați în fiecare zi 146 persoane infectate cu Sars-Cov-2”, a transmis Prefectura Hunedoara.

Prefectul Călin Petru Marian avertizează că sistemul sanitar hunedorean este aproape la limita funcționării din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 și le solicită hunedorenilor să respecte cu strictețe toate măsurile de prevenire a infectării, cele mai importante fiind evitarea aglomerației și purtarea măștii de protecție. În același timp, autoritățile locale din zonele carantinate sau cu număr mare de cazuri pozitive trebuie să acorde o atenție specială respectării măsurilor de protecție sanitară.

Din cele 69 de orașe și comune ale județului, în 43 se înregistrează o incidență de 3/1000 locuitori.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania