fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEToate locurile ocupate la ATI și la secțiile pentru pacienții COVID-19 de...

Toate locurile ocupate la ATI și la secțiile pentru pacienții COVID-19 de la Spitalul Județean din Deva. Medie de cinci decese pe zi în județul Hunedoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Prefectura Hunedoara a anunțat luni că Spitalul Județean de Urgență din Deva se află într-o situație critică, în ultimele 14 zile înregistrându-se un număr foarte mare de persoane internate la ATI – COVID și în secțiile medicale COVID, iar cadrele medicale fac eforturi supraomenești pentru salvarea fiecărui pacient.

La spitalul din Deva sunt ocupate toate locurile de la ATI și din secțiile care tratează pacienți pozitivi, cu simptome medii și grave, ambulanțele sunt nevoite să aștepte zeci de minute până la eliberarea paturilor pentru pacienții pe care îi transportă, iar la serviciul de urgență și la radiologie sunt examinați zilnic peste 100 pacienți. O mare parte a pacienților care prezintă forme grave sunt persoane care au avut simptome de COVID-19, dar au apelat târziu la ajutorul medicilor, printre aceștia aflându-se și tineri, într-o mai mare măsură decât în urmă cu două săptămâni.

“Medicii deveni spun că situația este critică, fiind aproape imposibil să transfere pacienți la alte spitale din județ din cauza numărului mare de bolnavi COVID care sunt internați la unitățile medicale hunedorene. Totodată, la SJU sunt internați și pacienți neinfectați cu Sars-Cov-2, dar cu alte patologii, cărora li se acordă asistență medicală de specialitate. În județul Hunedoara, în ultimele 14 zile, au decedat 69 persoane, media perioadei fiind de cinci decese pe zi. De asemenea, conform informațiilor primite de la DSP Hunedoara, în ultimele 14 zile, în medie sunt depistați în fiecare zi 146 persoane infectate cu Sars-Cov-2”, a transmis Prefectura Hunedoara.

Prefectul Călin Petru Marian avertizează că sistemul sanitar hunedorean este aproape la limita funcționării din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 și le solicită hunedorenilor să respecte cu strictețe toate măsurile de prevenire a infectării, cele mai importante fiind evitarea aglomerației și purtarea măștii de protecție. În același timp, autoritățile locale din zonele carantinate sau cu număr mare de cazuri pozitive trebuie să acorde o atenție specială respectării măsurilor de protecție sanitară.

Din cele 69 de orașe și comune ale județului, în 43 se înregistrează o incidență de 3/1000 locuitori.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

A fost semnat contractul de finanţare pentru construirea spitalului de boli infecţioase de la Oradea

Potrivit datelor transmise de Primăria Oradea, noua unitate medicală urmăreşte gruparea specialităţilor boli infecţioase şi pneumoftiziologice la o singură adresă, într-o unitate spitalicească modernă, care să răspundă tuturor cerinţelor de calitate actuale.

Mențiune pentru o elevă de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva la cea de-a XIV-a ediție a festivalului-concurs interjudețean „Cântec, joc și...

Concursul, care își propune promovarea și conservarea folclorului românesc și răspândirea lui în rândul tinerilor elevi din învăţământul preuniversitar  s-a desfășurat pe trei secțiuni: Solişti vocali și soliști instrumentişti, Ansambluri de dansuri populare și Ansambluri de dansuri populare.