Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a emis marţi seara ordinul prin care se instituie carantina zonală pentru comuna Comăna, pentru o perioadă de 14 zile.

Ordinul a intrat în vigoare marţi seara, la ora 22,00.

În perioada carantinei este interzisă intrarea/ieşirea din localitatea carantinată prin alte zone şi căi de acces în afara celor deschise circulaţiei publice, pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere.

Circulaţia persoanelor se va face numai pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţie de serviciu sau adeverinţă eliberată de angajator.

În intervalul 5,00-20,00, circulaţia persoanelor putându-se desfăşura numai pentru deplasarea la serviciu, aprovizionarea cu bunurile de strictă necesitate (pentru vârstnici peste 65 de ani numai între orele 10,00-14,00) pentru a primi asistenţă medicală sau pentru a fi imunizate împotriva COVID-19, pentru munci agricole sau vânzarea de produse agro-alimentare, în scop umanitar sau pentru voluntariat.

În comuna Comana au fost înregistrate luni 27 cazuri de COVID-19, la o populaţie de 3.151 de locuitori, incidenţa cumulată fiind de 8,57 la mie.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania