Primarul Bistriţei, Ioan Turc, a declarat joi că, din cauza numărul redus de persoane care se vaccinează cu AstraZeneca la centrul amenajat de municipalitate, a solicitat conducerii DSP Bistriţa-Năsăud să aducă vaccin Pfizer la acest centru.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit primarului, în condițiile în care fluxul permite vaccinarea a 60 de persoane pe zi, numărul persoanelor care se vaccinează a scăzut la patru până la şase persoane.

“Primăria Bistriţa a amenajat un spaţiu de vaccinare. În urma controverselor legate de vaccinul produs de AstraZeneca, e o realitate, numărul de oameni care apelează la serviciile pe care noi le punem la dispoziţie prin centrul de vaccinare propriu este unul foarte mic. În data de 12 aprilie, începe rapelul pentru AstraZeneca, după care, ţinând cont de faptul că unitatea noastră mobilă – pentru că am organizat şi o unitate mobilă care foloseşte vaccinul produs de Pfizer, vom trece pe Pfizer şi la centrul de vaccinare propriu. Am discutat acest lucru cu doamna doctor Andriţoiu şi avem susţinerea Direcţiei de Sănătate Publică pentru acest schimb de soluţie”, a declarat primarul Ioan Turc, în cadrul unei conferinţe de presă.

Centrul de vaccinare amenajat de municipalitate funcţionează la sediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania