fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATESpitalul “Victor Babeș” din Timișoara reia investigațiile imagistice. Computerul tomograf este din...

Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara reia investigațiile imagistice. Computerul tomograf este din nou funcțional

Publicat în

spot_img
spot_img

Computerul tomograf (CT) al Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara va fi repus în funcțiune joi după-amiază, piesa din cauza căreia aparatul s-a oprit fiind înlocuită, iar investigațiile imagistice vor fi reluate, au anunțat reprezentanții spitalului.

“Am reușit să aducem piesa în timp record. Aseară a fost instalată și s-au făcut probele, iar astăzi vom repune în funcțiune CT-ul. Vreau să mulțumesc firmei care asigură mentenanța pentru promptitudinea cu care a răspuns apelului nostru. De obicei, aducerea unei asemenea piese poate dura chiar și o lună. Cei de la compania furnizoare au înțeles însă situația gravă în care ne aflam, dar și faptul că unitățile de primiri urgențe de la spitalele Municipal și Județean riscau să intre în colaps din cauza numărului mare de pacienți care aveau nevoie de investigații imagistice. Vom relua scanările atât în cazul pacienților COVID 19, care sunt internați în secțiile spitalului nostru, cât și a celor care sunt aduși de ambulanțele SAJ sau SMURD pentru evaluare în triaj. De asemenea, vom putea relua și investigațiile imagistice ale pacienților Non-COVID”, a declarat dr. Diana Manolescu, director medical Spitalul “Victor Babeș”.

Managerul spitalului, prof. dr. Cristian Oancea, spune că unitatea medicală are nevoie cât mai repede de un al doilea CT pentru back-up.

În ultimele șase luni, la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara s-au realizat aproape 10.000 de scanări ale pacienților infectați cu SARS-CoV 2 și alte câteva mii, pacienților cu alte afecțiuni pulmonare.

Articole recente

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

S-a deschis primul magazin online cu suveniruri din Maramureș

Producătorii locali și meșterii populari își pot promova și vinde produsele online pe shop.visitmaramures.ro

Mai multe articole de același fel