Computerul tomograf (CT) al Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara va fi repus în funcțiune joi după-amiază, piesa din cauza căreia aparatul s-a oprit fiind înlocuită, iar investigațiile imagistice vor fi reluate, au anunțat reprezentanții spitalului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Am reușit să aducem piesa în timp record. Aseară a fost instalată și s-au făcut probele, iar astăzi vom repune în funcțiune CT-ul. Vreau să mulțumesc firmei care asigură mentenanța pentru promptitudinea cu care a răspuns apelului nostru. De obicei, aducerea unei asemenea piese poate dura chiar și o lună. Cei de la compania furnizoare au înțeles însă situația gravă în care ne aflam, dar și faptul că unitățile de primiri urgențe de la spitalele Municipal și Județean riscau să intre în colaps din cauza numărului mare de pacienți care aveau nevoie de investigații imagistice. Vom relua scanările atât în cazul pacienților COVID 19, care sunt internați în secțiile spitalului nostru, cât și a celor care sunt aduși de ambulanțele SAJ sau SMURD pentru evaluare în triaj. De asemenea, vom putea relua și investigațiile imagistice ale pacienților Non-COVID”, a declarat dr. Diana Manolescu, director medical Spitalul “Victor Babeș”.

Managerul spitalului, prof. dr. Cristian Oancea, spune că unitatea medicală are nevoie cât mai repede de un al doilea CT pentru back-up.

În ultimele șase luni, la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara s-au realizat aproape 10.000 de scanări ale pacienților infectați cu SARS-CoV 2 și alte câteva mii, pacienților cu alte afecțiuni pulmonare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania