Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca, a publicat joi seara, pe pagina de Facebook, o poză din fața Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, în care se văd mai multe ambulanţe cu pacienți COVID-19 care aşteaptă la rând pentru a preda bolnavi.

“Imagine de astăzi, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Păziți-vă sănătatea, nu vă lăsați influențați de cei care nu iau în serios protecția împotriva Covid-19! Afecțiunile pe care le provoacă virusul pot fi foarte dureroase, chiar mortale!”, a transmis Iustin Cionca.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Raveca Nicoară, a confirmat vineri, pentru AGERPRES, că ambulanţierii au fost de mai multe ori nevoiţi să aştepte în faţa SCJU pentru a preda pacienţi bolnavi de COVID-19.

“Există astfel de momente, când se formează aglomeraţie la Unitatea de Primire Urgenţe. Noi ducem, în medie, 30 de pacienţi COVID-19 pe zi la evaluare la UPU, iar uneori se adună câteva ambulanţe. A fost şi cazul când erau şapte ambulanţe deodată”, a spus Raveca Nicoară.

Miercuri, SCJU Arad anunţa că toate paturile din secţiile de terapie intensivă COVID-19 ale spitalului sunt ocupate, iar zece pacienţi aflaţi în stare gravă aşteptau eliberarea unui loc.

“Unul este pe ventilaţie invazivă, iar ceilalţi sunt pe mască de oxigen. Medicii au solicitat Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei locuri în terapie intensivă în alte judeţe, însă trei dintre pacienţi refuză transferul. Pacienţii sunt trataţi în UPU în regim de terapie intensivă, paturile fiind dotate cu aparatura specifică de terapie intensivă, cu personal medical calificat şi beneficiază de consulturile de specialitate necesare”, declarase managerul interimar al SCJU Arad, Florina Ionescu.

Vineri, toate cele 27 de paturi ATI COVID-19 erau în continuare ocupate, în timp ce situaţia celor zece pacienţi a fost rezolvată.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.