Rata incidenței cazurilor de COVID-19 în municipiul Târgu Mureș a ajuns la 4,01/1.000 de locuitori. Noile măsuri restrictive aferente depășirii pragului ratei de incidență se vor aplica începând de săptămâna viitoare, a anunțat vineri Prefectura Mureș.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Măsurile restrictive aferente depășirii pragului de 4/1.000 de locuitori nu se vor aplica în acest weekend, în Târgu Mureș. Mâine, vom analiza situația în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș, urmând ca noile restricții să se aplice începând de săptămâna viitoare”, a declarat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Odată cu depășirea pragului ratei de incidență de 4/1.000 de locuitori, se aplică următoarele măsuri: circulația în afara locuinței/gospodăriei fără restricții este permisă până la ora 20.00 (se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică); activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private este limitată până la ora 18.00 (se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică). Fac excepție: unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

De asemenea, se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness.

Proiectul de hotărâre privind aplicarea prevederilor legislative va fi supus aprobării CJSU Mureș sâmbătă, 10 aprilie. Măsurile se vor aplica timp de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acestei perioade.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania