fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEMunicipiul Târgu Mureș a depășit incidența de 4 la mia de locuitori....

Municipiul Târgu Mureș a depășit incidența de 4 la mia de locuitori. Când vor intra în vigoare restricțiile de weekend

Publicat în

spot_img
spot_img

Rata incidenței cazurilor de COVID-19 în municipiul Târgu Mureș a ajuns la 4,01/1.000 de locuitori. Noile măsuri restrictive aferente depășirii pragului ratei de incidență se vor aplica începând de săptămâna viitoare, a anunțat vineri Prefectura Mureș.

“Măsurile restrictive aferente depășirii pragului de 4/1.000 de locuitori nu se vor aplica în acest weekend, în Târgu Mureș. Mâine, vom analiza situația în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș, urmând ca noile restricții să se aplice începând de săptămâna viitoare”, a declarat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Odată cu depășirea pragului ratei de incidență de 4/1.000 de locuitori, se aplică următoarele măsuri: circulația în afara locuinței/gospodăriei fără restricții este permisă până la ora 20.00 (se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică); activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private este limitată până la ora 18.00 (se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică). Fac excepție: unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

De asemenea, se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness.

Proiectul de hotărâre privind aplicarea prevederilor legislative va fi supus aprobării CJSU Mureș sâmbătă, 10 aprilie. Măsurile se vor aplica timp de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acestei perioade.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Șoareci morţi, praf, mucegai și gândaci de bucătărie, găsiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului în cantina unui colegiu din Timişoara

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Mai multe articole de același fel

Ansamblul Memorial Petőfi Sándor de la Albeşti va fi renovat şi modernizat

Ansamblul în Memoria lui Petőfi Sándor din Albeşti se află în locul în care au fost înhumaţi între 300 şi 400 de soldaţi maghiari căzuţi în bătălia din 31 iulie 1849, în memoria lor şi a poetului Petőfi Sándor fiind ridicat un obelisc de circa 9 metri înălţime.

Soluţie de reîntinerire a Lacului Ursu din Sovata după constatarea reducerii fenomenului de heliotermie

În urma unor studii efectuate asupra Lacului Ursu din Sovata de către biofizicianul Peter Hantz, împreună cu cercetători din Ungaria, Germania şi SUA, s-a constatat o reducere a fenomenului de heliotermie, iar soluţia de reîntinerire a lacului a fost sugerată chiar de către localnici