Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu a anunțat începerea lucrărilor de reabilitare a Pavilionului IV de la Spitalul de Psihiatrie, proiect finanțat din fonduri europene.

Pavilionul IV al Spitalului de Psihiatrie a găzduit secţia de Gerontopsihiatrie, iar odată cu pandemia de COVID 19, conducerea spitalului a decis ca această clădire să fie destinată pacienţilor psihiatrici confirmaţi cu COVID 19.

Pentru organizarea şantierului şi începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii, conducerea spitalului a asigurat transferul şi preluarea pacienţilor psihiatrici diagnosticaţi cu COVID 19 în cadrul unor pavilioane modulare (containere), unde în prezent sunt internate 14 persoane, capacitatea maximă de cazare fiind de 23.

Valoarea contractului de lucrări este de 2,8 milioane de lei fără TVA, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Termenul de finalizare a lucrărilor este februarie anul viitor.

“La scurt timp după ce a fost redeschis şantierul de la Secţia Neurologie a Spitalului Judeţean, iată că zilele acestea avem un nou şantier în lucru, la Spitalul de Psihiatrie, pentru a renova şi eficientiza din punct de vedere energetic Pavilionul IV, o clădire veche de peste 120 de ani, extrem de degradată şi costisitor de întreţinut. Sunt încrezătoare că operatorul desemnat să execute lucrările se va încadra în termenii contractuali şi vom putea oferi pacienţilor şi cadrelor medicale de la Psihiatrie condiţii bune de cazare şi de desfăşurare a actului medical. În plus, impactul economic va fi unul pozitiv, prin reducerea considerabilă a consumului de energie. Sănătatea, respectiv investiţiile în infrastructura de sănătate, este un capitol prioritar pentru Consiliul Judeţean Sibiu şi am dovedit acest lucru prin identificarea şi atragerea de surse de finanţare pentru o serie de proiecte de care beneficiază toate cele trei spitale aflate în subordinea noastră”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania