Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a anunțat că a început organizarea echipelor mobile de vaccinare împotriva COVID-19 cu serul Johnson & Johnson.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Dacă până acum, echipele mobile au avut ca priorități centrele de asistență socială din județ și persoanele nedeplasabile, începând cu 20 aprilie 2021 ne vom adresa cu efective suplimentare și persoanelor din zonele rurale greu accesibile. Vaccinarea cu Johnson & Johnson se va face cu o singură doză și poate fi păstrat timp de 3 luni la temperatura standard a frigiderului, făcându-l ușor de distribuit”, a declarat șeful DSP Alba.

Primăriile din județul Alba vor întocmi din timp liste cu persoanele care doresc vaccinarea, iar listele vor fi transmise către DSP Alba în vederea organizării vaccinării.

Primul lot de vaccin de la Johnson&Johnson, de 60.000 de doze, va ajunge în România în 15 aprilie. Vaccinul va fi direcţionat către cabinetele medicilor de familie care s-au alăturat campaniei de imunizare şi în centrele mobile care vor ajunge în localităţile din mediul rural unde nu există medic de familie sau dispensare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania