Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Consiliul Județean Maramureș invită publicul la o expoziție cu tematică pascală – ”Paștile Domnului, Paștile!”, care va fi deschisă în perioada 15 aprilie – 15 mai.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Într-o ambientare intimă, plină de pioșenie, simulând un interior gătit de Paște, expoziția din întregul ansamblu al artei populare, oferă o selecție de icoane pe sticlă și ștergare de cui, aflate în patrimoniul muzeului. Icoanele realizate într-o manieră naivă, specifică, în care artistul iconograf integrează în compoziție elemente din lumea ce-l înconjoară, oferă celui ce are răgazul să contemple, întreaga derulare a evenimentelor ce aparțin adevărului biblic: de la Intrarea în Ierusalim până la Înviere. Ca o împlinire a tendinței firești a țăranului român de a-și înfrumuseța viața umilă și mereu într-o relație directă cu Divinitatea, ștergarul de cui e cel ce împodobește icoana, o înnobilează, ca semn de cinstire față de cele lucruri creștine”, au transmis reprezentanții muzeului.

Expoziția poate fi văzută în Clădirea Pavilionară a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, strada Dealul Florilor, nr. 1. Programul de vizitare este marți – duminică, între orele 9.00 – 17.00.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania