Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca va pune la dispoziția pasagerilor un centru de testare rapidă și a lansat o licitație publică pentru amenajarea acestui centru.

Agenții economici interesați sunt invitați să-și prezinte ofertele în cadrul licitației publice, ședința publică de deschidere a ofertelor fiind programată pentru data de 16 aprilie, ora 11.00, la sediul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj.

“Aeroportul Internațional Cluj este gata să faciliteze reluarea traficului de pasageri, asigurând locațiile necesare în conformitate cu practica globală și în condiții de maximă siguranță, pentru funționarea, în viitorul apropiat, a unui centru de testare COVID-19 la aeroport, necesar și util, cu o capacitate de testare suficientă pe zi pentru a deservi pasagerii care aleg să călătorească spre cât mai multe destinații disponibile de pe aeroport”, a transmis conducerea aeroportului.

Mai multe detalii cu privire la condițiile de participare la licitația publică pot fi găsite AICI.

„În data de 16 aprilie este deschiderea licitației publice, ne bucurăm că sunt firme interesate. Noi am solicitat ca firma care va câștiga, va fi obligată să realizeze teste RT PCR, în care noi am spus că vrem rezultatul în 24 de ore, dar termenele se scurtează, și teste rapide în maximum o oră. Este foarte important pentru pasagerii pe care îi vom avea, ne așteptăm la o creștere a traficului. Totodată, acest centru se va adresa clujenilor și oricui dorește, nu este limitat doar pentru pasageri. Imediat după implementare vom mediatiza. Este important pentru că sunt pasageri care vin pentru termen scurt, 48 de ore, 72 de ore și sunt țări care deja acceptă teste rapide. Va fi deschis și în weekend și va fi o oportunitate pentru toți clujenii”, a declarat, la ZIUA LIVE, directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania