Cinci noi centre de vaccinare împotriva COVID-19 și-au început activitatea în județul Mureș, a anunțat Instituția Prefectului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Centrele au fost amenajate în localitățile Reghin, Sâncraiu de Mureș, Deda, Sângeorgiu de Mureș și Sângeorgiu de Pădure.

În prezent, județul Mureș are un număr de 19 centre de vaccinare disponibile pentru persoanele cuprinse în etapele II și III.

“M-am întâlnit cu echipele medicale din centrele de vaccinare deschise la Sâncraiu de Mureș și Sângeorgiu de Mureș, iar în următoarele zile voi ajunge și în celelalte centre deschise astăzi. Alături de eforturile făcute de administrațiile locale pentru amenajarea centrelor, resursa umană are un rol extrem de important în derularea activității de vaccinare. Tocmai de aceea, am ținut să le mulțumesc medicilor, asistenților și registratorilor. I-am încurajat și le-am reamintit că mureșenii își pun speranța în eforturile lor, la fel cum noi toți ne dorim ca vaccinarea să ne readucă normalitatea. Vă îndemn să alegeți unul dintre centrele de vaccinare din județ și să vă vaccinați cu toată încrederea”, a declarat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Aproape 6.000 de doze de vaccin au ajuns luni în județul Mureș. Dintre acestea, 4.248 sunt produse de Pfizer, 1.360 de doze sunt Astra Zeneca, iar 320 sunt Moderna.

Potrivit DSP Mureș, de la startul campaniei de vaccinare până în 12 aprilie, 102.755 de doze de vaccin au intrat în județul Mureș. Dintre acestea, 83.825 au fost doze Pfizer, 13.330 Astra Zeneca și 5.600 de doze Moderna.

Până la data de 12 aprilie, au fost administrate în județ 98.506 de doze de vaccin, iar 41.819 persoane au primit ambele doze ale vaccinului.

Au fost înregistrate 28 de reacții adverse comune/minore.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania