Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistrița a decis reprogramarea anumitor intervenţii chirurgicale, care nu reprezintă urgenţe, pentru a putea asigura cantitatea de oxigen necesară pacienţilor cu COVID-19.

“Noi am avut, înainte de pandemie, o staţie care producea o anumită cantitate de oxigen şi de atunci am tot updatat-o şi am făcut modificări. Dacă reţin bine, sper să nu greşesc, capacitatea de producţie a oxigenului, faţă de perioada de dinainte de pandemie, este de patru ori mai mare în momentul de faţă. Solicitarea necesarului de consum este foarte, foarte mare. În blocul operator, se foloseşte foarte mult oxigen şi acolo, şi atunci decizia managementului spitalului, forţată de împrejurări, a fost de a reprograma anumite intervenţii chirurgicale care nu erau în urgenţă, pentru a putea să avem disponibil oxigenul pentru bolnavii de COVID”, a declarat miercuri preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, într-o conferinţă de presă.

Președintele administrației județene a precizat că nu există riscul ca Spitalul Judeţean din Bistrița să rămână fără oxigen.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania