Mocănița de pe Valea Hârtibaciului și-a extins traseul și în direcția Cornățel – Cașolț, după 20 de ani de la închiderea liniei de către CFR.

Acest lucru a fost posibil prin implicarea Consiliului Judeţean Sibiu, prin societatea Drumuri şi Poduri SA Sibiu, care a venit în sprijinul Asociaţiei Prietenii Mocăniţei prin efectuarea lucrărilor de reabilitare a trecerii la nivel cu calea ferată de pe DJ 106 – intersecţie DJ 104G Cornăţel în vederea racordării acesteia la drumul judeţean.

“Redeschiderea acestei treceri la nivel reprezintă îndepărtarea primului obstacol din calea reparaţiei liniei Mocăniţei către Sibiu, deschizându-ne calea pentru trenurile de lucru necesare lucrărilor la linie pe sectorul Cornăţel-Caşolţ, pentru prima dată după închiderea liniei de către CFR, în anul 2001. Dacă restul provocărilor până la Caşolţ le putem rezolva cu forţe proprii, această trecere la nivel ne-ar fi fost imposibil să o restaurăm, motiv pentru care suntem recunoscători Consiliului Judeţean Sibiu şi societăţii Drumuri şi Poduri SA Sibiu pentru promptitudine.”, a declarat Mihai Blotor, preşedintele Asociaţiei Prietenii Mocăniţei.

Noul tronson va fi inaugurat de Asociaţia Prietenii Mocăniţei sâmbătă, 17 aprilie.

“Mocăniţa este unul dintre elementele de patrimoniu cultural ale Judeţului Sibiu pentru salvarea căruia mobilizarea a fost un exerciţiu exemplar de rezilienţă, de-a lungul multor ani. Fiecare pas contează. Ne bucurăm că am putut contribui la deschiderea unui nou traseu. Pentru turismul judeţului Sibiu înseamnă un potenţial nou de dezvoltare şi ştim cu toţii că avem mare nevoie de asta”, a declarat președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania