Biblioteca Națională a României organizează, în colaborare cu Muzeul Orașului Oradea, expoziția Oradea sub tipar – Cărți și imagini din colecțiile Bibliotecii Naționale a României.

În perioada aprilie – iulie anul acesta, Palatul Princiar va fi cadrul de desfășurare a unei ample expoziții de carte, ce spune povestea orașului Oradea și a județului Bihor, din perspectivă bibliografică. Deschiderea expoziției va avea loc în data de 16 aprilie 2021, ora 12:00, la Muzeul Orașului Oradea, Sala cu grifoni, în prezența managerului Bibliotecii Naționale a României, Carmen Mihaiu.

Expoziția reunește peste 200 de lucrări, apărute între anii 1900 și 2018, care contribuie la restituirea și reconstituirea istoriei Oradiei.

Fie că subiectul abordat este legat de personalitățile ce au marcat istoria Oradiei și au contribuit la evoluția sa, fie că vedete sunt stilurile arhitecturale ce împodobesc orașul, veți descoperi sau redescoperi un oraș în toată diversitatea și complexitatea lui.

Nici latura spirituală a orașului nu a fost neglijată de specialiști, numeroase cărți vorbesc despre instituțiile ecleziastice orădene.

Nu în ultimul rând, Oradea turistică este prezentată în diverse forme și culori, în albume și ghiduri, pentru a îmbia privitorul la o vizită iminentă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania