Primăria Oradea anunță că, începând de luni, intră în vigoare noul Regulament Local de Urbanism, care modifică Planul Urbanistic General.

Toate actele emise/eliberate de către Instituția Arhitectului Șef, precum certificate de urbanism, documentații pentru obținere avize CMUAT, documentații autorizații de construire, vor respecta începând de luni criteriile din Regulament Local de Urbanism aprobat de Consiliul Local Oradea în 31 martie anul acesta.

Regulament Local de Urbanism și Planul Urbanistic General pot fi accesate spre consultare AICI.

„Necesitatea actualizării Regulamentului Local de Urbanism a fost determinată de constatarea anumitor disfuncționalități și neconcordanțe în perioada de monitorizare și aplicare a prevederilor acestuia, scopul modificării acestui regulament fiind tocmai acela de a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenilor și a specialiștilor în domeniu. Astfel, cetățenii care trebuie să depună documentații în vederea obținerii autorizațiilor de construire sunt rugați să acceseze site-ul Primăriei Oradea, pentru a le putea pregăti în conformitate cu noile reglementări ale Regulamentului Local de Urbanism”, a precizat viceprimarul Arina Moș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania