15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEConsiliul Județean Sibiu a deschis sesiunea de depunere a proiectelor culturale, sportive,...

Consiliul Județean Sibiu a deschis sesiunea de depunere a proiectelor culturale, sportive, de educație și pentru tineret

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean (CJ) Sibiu a deschis vineri sesiunea de depunere a proiectelor pe agendele culturală și dezvoltare a comunității, sportivă, educațională și cea pentru tineret, în urma aprobării ghidurilor de finanțare. Acestea pot fi consultate pe site-ul CJ Sibiu, la rubrica “Acțiunile noastre”.

Cei interesați pot depune proiecte la sediul instituției, pe strada General Ghe. Magheru, nr.14, respectiv la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat la parter, de luni până vineri: între 16 aprilie – 17 mai, ora 16.00, pentru agendele culturală și dezvoltare a comunității, educațională și cea pentru tineret; între 19 aprilie – 7 mai, ora 13.30, pentru agenda sportivă, atât pentru structuri publice, cât și pentru structurile private.

Suma totală alocată din bugetul local al județului pentru susținerea acestor proiecte se ridică la 2.575.000 lei, cu 23 % mai mult decât în anul 2020, când au fost alocate două milioane lei.

În acest an, agendele județului sunt bugetate cu următoarele sume: 1.300.000 lei – Agenda Culturală și dezvoltare a comunității; 875.000 lei – Agenda Sportivă, din care 725.000 lei pentru proiectele propuse de structurile de drept privat, și 150.000 lei proiectele structurilor de drept public); 150.000 – Agenda Educațională, 250.000 – Agenda de și pentru Tineret

Având în vedere că anul acesta și anul viitor sunt declarați Anii Drumeției, CJ Sibiu susține și promovează proiecte care abordează activități în aer liber, ce pun în evidență valorile naturale și patrimoniul cultural al județului Sibiu. Pentru prima dată, CJ Sibiu va finanța în cadrul Agendei educaționale proiecte derulate de către unitățile de învățământ din mediul rural și orașele mici, pentru ca elevii din aceste zone să beneficieze de activități extrașcolare care promovează drumeția și viața activă în natură. De asemenea, sunt încurajate proiectele care aduc împreună elevii din satele și orașele județului pentru a spori egalitate de șanse.

Și în acest an, toate proiectele depuse trebuie să țină cont de politica implementată la nivelul CJ Sibiu și a instituțiilor din subordine privind eliminarea plasticului de unică folosință în cadrul evenimentelor organizate.

Articole recente

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Mai multe articole de același fel

Trafic întrerupt mai bine de două ore pe Transfăgărășan din cauza unor căderi de pietre pe carosabil

Traficul rutier a fost întrerupt mai bine de două ore pe DN 7C Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, din cauza unor căderi de pietre pe carosabil și a lucrărilor de îndepărtare a acestora.