fbpx
31.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTConcerte de pricesne și muzică religioasă, susținute de artiștii Ansamblului Folcloric Național...

Concerte de pricesne și muzică religioasă, susținute de artiștii Ansamblului Folcloric Național “Transilvania” din Baia Mare

Publicat în

spot_img
spot_img

Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, organizează două concerte de pricesne și muzică religioasă, susținut de artiștii ansamblului și invitații acestora.

Pentru maramureșeni, Paștele reprezintă cel mai  important praznic creștin de peste an. Iar în calitate de promotor și păstrător al tradițiilor strămoșești, Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” marchează intrarea Mântuitorului în Ierusalim și începutul Săptămânii Patimilor prin concertul ”Din suflet de creștin”, filmat la Catedrala Ortodoxă Episcopală ”Sfânta Treime” din Baia Mare și difuzat de postul național de televiziune Trinitas, în Duminica Floriilor, între liturghie și vecernie.

Învierea Domnului va fi sărbătorită prin concertul ”Lumină lină”, filmat la Mănăstirea ”Soborul Sfinților 12 Apostoli” din Bârsana, care va fi difuzat pe același post de televiziune în data de 3 mai, începând cu ora 14:00.

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel