fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEConsiliul Județean Cluj va reabilita conacul de la Luna de Jos

Consiliul Județean Cluj va reabilita conacul de la Luna de Jos

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean (CJ) Cluj a emis certificatul de urbanism pentru autorizarea lucrărilor de modernizare a corpului de clădire cu destinația Centru de zi din satul Luna de Jos, comuna Dăbâca.

Conacul în care își desfășoară activitatea Centrul de zi pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din Luna de Jos a fost construit în secolul al XVII-lea. Din cauza faptului că imobilul, cu o suprafață construită de 655 de metri pătrați, nu a beneficiat în ultimii ani de investiții majore, administrația județeană a luat decizia reabilitării acestuia. Potrivit proiectului tehnic, vor fi refăcute, de la zero, finisajele interioare, va fi înlocuită întreaga tâmplărie, vor fi schimbate toate rețelele de instalații și vor fi montate instalațiile necesare semnalizării și detecției împotriva incendiilor.

Investiția, în valoare de 1,1 milioane de lei, va fi finanțată integral din bugetul CJ Cluj.

„Scopul investițiilor pe care le vom derula este de a îmbunătăți atât condițiile de găzduire, recuperare și asistență medicală oferite acestor seniori, cât și de a asigura un climat optim pentru realizarea de către personalul angajat a activităților specifice”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Centrul de îngrijire și asistență Luna de Jos este unul din cele 13 unități rezidențiale și de zi pentru adulți aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj. În cele trei clădiri ale unității sunt găzduiți 85 de beneficiari cu diverse dizabilități fizice sau  mentale.

Articole recente

Așa-zise ajutoare umanitare americane, întoarse din drum la Vama Petea

Ce au găsit în camion inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului

Spectacole-studio, în octombrie, la Teatrul Szigligeti din Oradea

Pentru luna următoare, Teatrul Szigligeti Oradea a programat mai multe spectacole la Sala Transilvania. Instituția de teatru maghiar folosește noul spațiu din luna martie a acestui an.

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Mai multe articole de același fel