Consiliul Județean (CJ) Cluj a emis certificatul de urbanism pentru autorizarea lucrărilor de modernizare a corpului de clădire cu destinația Centru de zi din satul Luna de Jos, comuna Dăbâca.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Conacul în care își desfășoară activitatea Centrul de zi pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din Luna de Jos a fost construit în secolul al XVII-lea. Din cauza faptului că imobilul, cu o suprafață construită de 655 de metri pătrați, nu a beneficiat în ultimii ani de investiții majore, administrația județeană a luat decizia reabilitării acestuia. Potrivit proiectului tehnic, vor fi refăcute, de la zero, finisajele interioare, va fi înlocuită întreaga tâmplărie, vor fi schimbate toate rețelele de instalații și vor fi montate instalațiile necesare semnalizării și detecției împotriva incendiilor.

Investiția, în valoare de 1,1 milioane de lei, va fi finanțată integral din bugetul CJ Cluj.

„Scopul investițiilor pe care le vom derula este de a îmbunătăți atât condițiile de găzduire, recuperare și asistență medicală oferite acestor seniori, cât și de a asigura un climat optim pentru realizarea de către personalul angajat a activităților specifice”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Centrul de îngrijire și asistență Luna de Jos este unul din cele 13 unități rezidențiale și de zi pentru adulți aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj. În cele trei clădiri ale unității sunt găzduiți 85 de beneficiari cu diverse dizabilități fizice sau  mentale.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania