Consilierii locali din Sibiu ai Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) propun amenajarea în oraș a unor locuri de joacă pentru câini. Un proiect în acest sens va fi supus spre aprobarea Consiliului Local Sibiu în ședința de joi.

Dacă proiectul de hotărâre va fi adoptat, Direcţiile de Patrimoniu şi Cadastru și cea Tehnică ale Primăriei Sibiu vor trebui să identifice în municipiul Sibiu “zone adecvate pentru amenajarea acestor locuri de joacă”.

Peste 800 de sibieni au semnat o petiţie online pentru amenajarea de locuri de joacă pentru câinii de companie în municipiul Sibiu.

“Ideea de “Loc de joaca pentru câini” reprezintă un spaţiu public ingrădit, special amenajat, unde oamenii se pot juca împreună cu animalele lor de companie, unde câinii pot să socializeze, astfel fiind mult mai puţin predispuşi la dezvoltarea problemelor comportamentale, precum agresivitatea şi lătratul in exces. Un astfel de loc reprezintă un mediu adecvat în care câinii pot alerga fără lesă, fără a fi în pericol de a ajunge pe carosabil şi/sau a deranja alte persoane care nu agreează apropierea de un câine sau faţă de persoanele care manifestă temeri. Totodată, se asigură distracţie şi socializare pentru stăpânii de patrupede canine”, se arată în petiţia online.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania