fbpx
-3.3 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂSpectacol caritabil pentru înfiinţarea unei biblioteci şcolare rurale într-o comună din Bihor

Spectacol caritabil pentru înfiinţarea unei biblioteci şcolare rurale într-o comună din Bihor

Publicat în

spot_img
spot_img

Asociaţia Rotary Club Oradea Art Nouveau, în parteneriat cu Teatrul Regina Maria Oradea, organizează, în 9 mai, un eveniment caritabil online ”Cei ce nu uită – File de istorie pentru cartea noastră cea de toate zilele”, proiectul având ca scop sprijinirea educaţiei în mediul rural, prin înfiinţarea unor biblioteci şcolare rurale.

Spectacolul-eveniment „Cei ce nu uită” este o producţie a Teatrului Regina Maria – Trupa Iosif Vulcan, care a avut premiera în stagiunea 2012-2013. Toate încasările din biletele pentru spectacolul din 9 mai vor fi direcţionate pentru înfiinţarea unei biblioteci şcolare rurale la Şcoala Gimnazială Pietroasa, judeţul Bihor. Preţul unui bilet este de 30 lei, acestea putând fi achiziţionate de pe eventim.ro.

Potrivit comunicatului transmis de organizatori, prin acest proiect iniţiatorii îşi propun să micşoreze distanţa dintre mediul rural şi cel urban, să încurajeze eliminarea analfabetismului funcţional în rândul elevilor şi să prevină abandonul şcolar.

„Considerăm că acest proiect este benefic pentru întreaga comunitate, impactând pozitiv elevi, profesori şi părinţi deopotrivă, atrăgând atenţia asupra importanţei cititului şi alfabetizării ca drept fundamental al omului”, transmit organizatorii.

„Spectacolul „Cei ce nu uită” nu vorbeşte despre un eveniment simplist, ci despre ceea ce ştim că s-a întâmplat în lagărele comuniste. Este un semnal de alarmă pentru generaţiile care nu trebuie să uite de miile de oameni ce au murit în închisori. E un spectacol în care cortina nu se ridică, în care nu există loc de aplauze. E doar o expunere a unei realităţi crude… Pentru că trecutul nu trebuie uitat”, se menţionează în comunicat.

Un spectacol itinerant, teatru în spaţiu neconvenţional, realizat după un scenariu de Gavriil Pinte. Din distribuţie fac parte actorii: Andreea Gabor, Alina Leonte, Mirela Niţă Lupu, Anca Sigmirean, Angela Tanko, Anda Tămăşanu, Dania Ţinca, Denisa Vlad, Şerban Borda, Ciprian Ciuciu, Tiberiu Covaci, Andrei Fazecaş, Andrei Gliga, Sorin Ionescu, Igor Lungu, Sebastian Lupu, Eugen Neag, Ion Ruscuţ, Alexandru Rusu, Emil Sauciuc, Alin Stanciu, Radu Tudor, Răzvan Vicoveanu

Orchestra: Petrică Popa, Dumitru Negrean, Sorin Costache, Gheorghe Căbuţa, Nicu Moldovan, Eduard Albina. Regia artistică şi ilustraţia muzicală: Gavriil Pinte; Scenografia: Roxana Ionescu.

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel