În Deva se va deschide sâmbătă primul centru de vaccinare de tip drive-thru (vaccinare direct din mașină), în parcarea centrului comercial Deva Shopping City.

Activitatea de vaccinare la acest centru se va desfășura zilnic, între orele 10.00 și 19.00, și nu este nevoie de programare.

Persoanele pot veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane sau mijloace de transport în comun – taxi sau alte tipuri similare de transport.

În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate și este recomandat să se prezinte cu chestionarul de triaj (link AICI) și cu cel de consimțământ (AICI) completate.

Dacă persoanele nu se prezintă cu documentele completate, acestea se primesc de la organizatori, se completează sub supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale, se efectuează vaccinarea fără ca persoana să coboare din autoturism apoi se face înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor.

Tipul de vaccin folosit este Pfizer BionTech, organizatorii fiind pregătiți pentru vaccinarea a peste 500 persoane zilnic.

În județul Hunedoara sunt funcționale 15 centre fixe de vaccinare, până marți fiind administrate 78.350 doze de vaccin anti-COVID-19 (49.701 – prima doză și 28.649 – rapel)

În centrele mobile, organizate săptămânal în zonele rurale, au fost folosite 4.464 de doze de vaccin, la care se adaugă alte 1.561 de doze administrate în centre rezidențiale și la persoane nedeplasabile.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania