fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SĂLAJFolclorul din județul Sălaj, promovat printr-o pagină web și o aplicație mobilă

Folclorul din județul Sălaj, promovat printr-o pagină web și o aplicație mobilă

Publicat în

spot_img
spot_img

Centrul de Cultură şi Artă (CCA) Sălaj va realiza o platformă digitală pentru promovarea folclorului de pe teritoriul judeţului, prin proiectul „Harta Cântului Sălăjean”.

Proiectul este ofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Potrivit CCA Sălaj, proiectul va permite creșterea vizibilității folclorului muzical tradițional din Sălaj și o mai bună cunoaștere a folclorului muzical tradițional din Sălaj de către publicul larg.

„Pornind de la caracterul multi-etnic al Sălajului şi de la bogăţia folclorului cântat, auzit şi jucat pe acest teritoriu, până la finalul proiectului se va realiza o hartă muzicală digitală a judeţului. Harta muzicală va cuprinde 30 de cântece vechi care prezintă diversitatea folclorică a Sălajului şi va fi înfăţişată publicului sub forma unei aplicaţii mobile şi a unei pagini web. Utilizatorii vor putea să asculte aceste cântece şi să afle unele informaţii despre locuri, oameni şi întâmplări”, a transmis CCA Sălaj.

Proiectul „Harta Cântului Sălăjean” este o continuare a eforturilor Centrului de Cultură și Artă al județului Sălaj de a aduce în atenția publicului de astăzi a valorilor culturale reprezentative sălăjene și de a folosi noile tehnologii pentru promovarea tradițiilor locale.

Informații suplimentare despre implementarea proiectului vor fi disponibile pe pagina web – culturasalaj.ro și pe pagina de Facebook a proiectului.

(FOTO: culturasalaj.ro / Arhivă)

Articole recente

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

Mai multe articole de același fel