Centrul de Cultură şi Artă (CCA) Sălaj va realiza o platformă digitală pentru promovarea folclorului de pe teritoriul judeţului, prin proiectul “Harta Cântului Sălăjean”.

Proiectul este ofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Potrivit CCA Sălaj, proiectul va permite creșterea vizibilității folclorului muzical tradițional din Sălaj și o mai bună cunoaștere a folclorului muzical tradițional din Sălaj de către publicul larg.

“Pornind de la caracterul multi-etnic al Sălajului şi de la bogăţia folclorului cântat, auzit şi jucat pe acest teritoriu, până la finalul proiectului se va realiza o hartă muzicală digitală a judeţului. Harta muzicală va cuprinde 30 de cântece vechi care prezintă diversitatea folclorică a Sălajului şi va fi înfăţişată publicului sub forma unei aplicaţii mobile şi a unei pagini web. Utilizatorii vor putea să asculte aceste cântece şi să afle unele informaţii despre locuri, oameni şi întâmplări”, a transmis CCA Sălaj.

Proiectul “Harta Cântului Sălăjean” este o continuare a eforturilor Centrului de Cultură și Artă al județului Sălaj de a aduce în atenția publicului de astăzi a valorilor culturale reprezentative sălăjene și de a folosi noile tehnologii pentru promovarea tradițiilor locale.

Informații suplimentare despre implementarea proiectului vor fi disponibile pe pagina web – culturasalaj.ro și pe pagina de Facebook a proiectului.

(FOTO: culturasalaj.ro / Arhivă)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania